Τίμηση της ημέρας για την περιγεννητική απώλεια – Καρδούλες 2023

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου το πρωί, στο Βοτανικό μονοπάτι Καισαριανής συναντηθήκαμε ξανά, για δεύτερη χρονιά, για να τιμήσουμε τα μωρά μας.

101 καρδούλες είχε το καλαθάκι μας.

101 μωρά μνημονεύθηκαν, και μαζί τους και όλα τα μωρά που δεν είδαν το φως αυτού του κόσμου, ή το είδαν για πολύ λίγο. Και μετά οι καρδούλες εναποτέθηκαν με αγάπη στην φύση, για να θρέψουν τις μέλισσες και για να φυτέψουν νέους σπόρους στη γη.

7 γυναίκες με θάρρος, με ομορφιά, με πόνο και ελπίδα μοιραστήκαμε τις ιστορίες μας, κλάψαμε, γελάσαμε, ακουμπήσαμε και αγκαλιάσαμε η μία την άλλη.

Η μέρα ήταν υπέροχη, παιδιά παίζανε γύρω μας με ενθουσιασμό, και εμείς καταφέραμε εν μέσω όλης αυτής της ζωντάνιας που προχωρά και ανθίζει και αντιστέκεται,
καταφέραμε να εκφραστούμε και να χωρέσουμε με περηφάνια την αλήθεια μας στο πολύχρωμο κάδρο της ύπαρξης.

Και στο τέλος δεν θέλαμε να σηκωθούμε, δεν θέλαμε να φύγουμε.

Ευγνωμοσύνη για όσες ήρθατε, ευγνωμοσύνη για όσες και όσους ήσασταν νοητά μαζί μας, ευγνωμοσύνη για τον πλούτο της ανθρώπινης ψυχής που δεν παύει να μας εκπλήσσει ευχάριστα και να επαναφορτίζει τις πεσμένες μπαταρίες μας.

Και ευγνωμοσύνη, επιτρέψτε μου, στο δεύτερο παιδί μου που δεν έζησε για να το χαρώ, αλλά μου άφησε την πιο ανεκτίμητη παρακαταθήκη:
να συναντώ τους ομορφότερους ανθρώπους.
Παιδί μου, σ’ ευχαριστώ.

Του χρόνου πάλι 
Μαρία – Love and Grief

#καρδούλες2023#Οκτώβριος#περιγεννητικήαπώλεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.