Παγκόσμια Ημέρα για την Απώλεια Εγκυμοσύνης 2023

Ο Οκτώβριος είναι ο παγκόσμιος μήνας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από την περιγεννητική απώλεια (αποβολή, θνησιγένεια, διακοπή κύησης, υπογονιμότητα, παλίνδρομη κύηση, νεογνική απώλεια κλπ).
Με όποιον τρόπο, και σε όποια χρονική στιγμή και αν σταμάτησε η εγκυμοσύνη σου, ή ακόμα και αν δεν ξεκίνησε ποτέ, έλα και φέτος μαζί μας για να τιμήσουμε, να μνημονεύσουμε τα μωρά που δεν πρόλαβαν να δουν το φως αυτού του κόσμου, ή το είδαν για πολύ λίγο.

Μπορείς να γράψεις στην παρακάτω φόρμα κάποια στοιχεία για το μωρό σου, τα οποία θα καταγράψω σε μία μοναδική για αυτό χάρτινη καρδούλα. Οι καρδούλες θα είναι από βιοδιασπώμενο χαρτί κατασκευασμένο από λεμονόχορτο και ζάχαρη, που βοηθά αν αφεθεί στη φύση, να τραφούν με αυτό οι μέλισσες και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Συμπλήρωσε την φόρμα εδώ: https://forms.gle/JszT7zxZet7mTJJF7

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 11.00 λοιπόν, θα συναντηθούμε στο Άλσος Καισαριανής στην Αθήνα, για να μιλήσουμε για τα μωρά μας και να συνδεθούμε μέσα από τις κοινές μας εμπειρίες. Εκεί θα έχουμε και όλες τις καρδούλες, μία για κάθε μωρό, και στο τέλος της συνάντησης θα τις σκορπίσουμε στη φύση, για να βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο τις μέλισσες στην πολύτιμη διαδρομή τους.
Ακόμα και αν δεν μπορέσεις να έρθεις εκείνη τη μέρα, θα τιμήσουμε εσένα και το μωρό σου, μιας και θα διαβάσουμε όλες τις καρδούλες, μία προς μία.
Αν πάλι μπορέσεις να έρθεις, θα το κάνουμε μαζί, για όλες τις γυναίκες, για όλους τους άντρες, για όλα τα αδέρφια και τους ανθρώπους που πενθούν την απώλεια του μωρού τους.
Το ακριβές μέρος συνάντησης θα ανακοινωθεί μέσα στον Οκτώβριο στα social media του Love and Grief, και αν έχετε συμπληρώσει τη φόρμα, θα σας σταλεί και σχετικό email.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε όποιον και όποια νιώθει ότι θέλει να τιμήσει τα μωρά αυτά.

Συμπλήρωσε την φόρμα εδώ: https://forms.gle/JszT7zxZet7mTJJF7

Είμαστε πολλοί οι άνθρωποι που έχουμε βιώσει περιγεννητική απώλεια. Όμως δεν χρειάζεται να είμαστε μόνοι… Οι ιστορίες μας έχουν αξία, τα μωρά μας έχουν αξία…
Ελάτε να ενωθούμε και να τα τιμήσουμε, και μαζί με αυτά να τιμήσουμε τους εαυτούς μας, και τη διαδρομή μας.
Σας περιμένω!
Με αγάπη
Μαρία Στραγαλινού
Βοηθός μητρότητας περιγεννητικού πένθους SBD
Εκπαιδεύτρια πένθους (by David Kessler)

Και λίγα λόγια για μένα και το Love and Grief:
Είμαι η Μαρία Στραγαλινού, μητέρα 2 παιδιών, του Χρήστου που γεννήθηκε το 2012, και ενός ακόμη που όμως δεν κράτησα ποτέ στα χέρια μου. Η απώλεια της δεύτερης εγκυμοσύνης μου το 2017, λίγο πριν μπω στον 8ο μήνα της κύησης, μου έδωσε πολύ πόνο, και παράλληλα άνοιξε νέες πτυχές στη ζωή μου: μία από αυτές ήταν να εκπαιδευτώ και να πιστοποιηθώ ως βοηθός μητρότητας τοκετού με ειδίκευση στο περιγεννητικό πένθος (birth and bereavement doula SBD) από τον αμερικάνικο φορέα Stillbirthday, ενώ παράλληλα έχω εκπαιδευτεί ως βοηθός μητρότητας εγκυμοσύνης, τοκετού και λοχείας από τον Ελληνικό Σύλλογο Βοηθών μητρότητας Ελλάδας (του οποίου είμαι και μέλος). Έτσι γεννήθηκε το 2019 το Love and Grief. Είμαι επίσημη συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas και expert στην πρώτη ολιστική πλατφόρμα γονεϊκότητας Project Parenting. Το 2022 μετά από την σχετική εκπαίδευση, πιστοποιήθηκα ως Εκπαιδεύτρια πένθους από τον κορυφαίο ειδικό στο πένθος David Kessler.
Οι υπηρεσίες που προσφέρει το Love and Grief είναι οι ακόλουθες:
-Ατομικές συναντήσεις
-Συναντήσεις με ζευγάρια
-Στήριξη πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της απώλειας
-Στήριξη στην υπογονιμότητα και στην προωρότητα
-Συμβούλευση στο πως να σταθούμε δίπλα σε κάποιον που πενθεί
-Κύκλοι/ομαδικές συναντήσεις γυναικών και μικτές
-Εργαστήρια περιγεννητικού πένθους
-Ομιλίες για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την περιγεννητική απώλεια
-Στήριξη σε εγκυμοσύνη και τοκετό
-Υποστήριξη σε λοχεία (θηλασμός, μασάζ, χρήση μάρσιπου κλπ, πρακτική και συναισθηματική στήριξη).
Οι υπηρεσίες προσφέρονται στην Αθήνα αλλά και μέσω Skype-Viber-Messenger.

Δες το πακέτο στήριξης που προσφέρω μετά από απώλεια εγκυμοσύνης: https://www.loveandgrief.gr/πακέτο-στήριξης-στην-απώλεια-εγκυμοσύνης
Στοιχεία επικοινωνίας -λοιπές πληροφορίες – κλείσιμο ραντεβού:
τηλ. 6944140481
email: maria@loveandgrief.gr
#καρδούλες2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.