Οι ιστορίες της Δέσποινας και της Στέφανης – Για πάντα μωρά μας

12 Οκτωβρίου, και διανύουμε τον Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την περιγεννητική απώλεια (απώλεια εγκυμοσύνης και νεογνική απώλεια).

Όλο τον Οκτώβριο θα ανεβαίνουν ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν μια τέτοια εμπειρία, μαζί με μια φωτογραφία με τη φράση που τους ενόχλησε περισσότερο.

Σήμερα τα λόγια της Δέσποινας και της Στέφανης. 

Ξεκινάμε με την Δέσποινα:

“Δεν ήξερα ότι μπορούσε να συμβεί ενδομήτριος θάνατος. Έχασα το αγοράκι μου στις 38 εβδομάδες. Το περάσαμε μόνοι, ο άντρας μου και εγώ. Καμία συμπαράσταση από συγγενείς και φίλους. Κόντεψα να φύγω με το αγοράκι μου, στο τσακ προλάβαμε την σήψη. Όταν πήρα να ακούσω τους συγγενείς μου, αφού κανείς δεν είχε επικοινωνήσει, τότε μου είπαν το ωραίο “φτιάχνω την βαλίτσα μου και δεν μπορώ να έρθω να σε δω στο νοσοκομείο.” Ένιωσα τόσο μόνη και ευάλωτη, αντιλήφθηκα πόση υποκρισία υπάρχει. Θα σε έχουμε για πάντα στην σκέψη και στην καρδιά μας Αγοράκι μου, σ’ αγαπάμε πολύ. Η μαμά και ο μπαμπάς σου.”

Και συνεχίζουμε με την ιστορία της Στέφανης:

“Έχασα την πρώτη μου κόρη πριν από 6,5 χρόνια από αιφνίδιο βρεφικό θάνατο 23 ημερών στο σπίτι. Αυτή τη στιγμή έχω άλλα δύο παιδιά ένα πεντέμισι ετών και ένα ενάμιση! Αυτό που θα ‘θελα να πω στον κόσμο είναι να σταματήσουν να Μοιράζουν απόψεις και θεωρίες που δεν τους ζητήθηκαν! Ναι ήμουν και είμαι νέα ναι έκανα κι άλλα παιδιά αλλά τον πόνο από την έλλειψη του πρώτου μου παιδιού δεν θα μου τον πάρει ποτέ κανείς! Ζει και μεγαλώνει μαζί με τα άλλα δύο μου παιδιά Στην σκέψη μου και στην καρδιά μου!”

#γιαπάνταμωράμας #οκτώβριος #ιστορίες #ενημέρωση #ευαισθητοποίηση #περιγεννητικήαπώλεια #απώλειαεγκυμοσύνης #νεογνικήαπώλεια #loveandgrief

Είμαστε οι γονείς της απώλειας.

Τα μωρά μας δεν είναι πια εδώ, όμως εμείς είμαστε εδώ.

Ας γίνουμε η φωνή τους!

Λάβε κι εσύ μέρος σε αυτή τη δράση! Στείλε μου email στο maria@loveandgrief.gr ή δες εδώ πώς: https://bit.ly/3SITfRS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.