15 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την Απώλεια Εγκυμοσύνης

Η 15η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από την περιγεννητική απώλεια (αποβολή, θνησιγένεια, διακοπή κύησης, υπογονιμότητα, παλίνδρομη κύηση, νεογνική απώλεια κλπ). Με όποιον τρόπο, και σε όποια χρονική στιγμή και αν σταμάτησε η εγκυμοσύνη σου, ή ακόμα και αν δεν ξεκίνησε ποτέ, έλα μαζί μας για να τιμήσουμε, να μνημονεύσουμε τα μωρά που δεν πρόλαβαν να δουν το φως αυτού του κόσμου, ή το είδαν για πολύ λίγο.

►Με αφορμή την ημέρα αυτή, μπορείς να γράψεις σε αυτή τη φόρμα google: https://forms.gle/L5Am1EJPxf7KsUWf9 κάποια στοιχεία για το μωρό σου, τα οποία θα καταγράψω σε μία μοναδική για αυτό χάρτινη καρδούλα. Οι καρδούλες θα είναι από βιοδιασπώμενο χαρτί κατασκευασμένο από λεμονόχορτο και ζάχαρη, που βοηθά αν αφεθεί στη φύση, να τραφούν με αυτό οι μέλισσες και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Στις 15 Οκτωβρίου λοιπόν, θα συναντηθούμε στο Κτήμα Συγγρού στην Αθήνα, για να μιλήσουμε για τα μωρά μας και να συνδεθούμε μέσα από τις κοινές μας εμπειρίες. Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε όποιον και όποια νιώθει ότι θέλει να τιμήσει τα μωρά αυτά. Εκεί θα έχουμε και όλες τις καρδούλες, μία για κάθε μωρό, και στο τέλος της συνάντησης θα τις σκορπίσουμε στο δάσος, για να βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο τις μέλισσες στην πολύτιμη διαδρομή τους.
Ακόμα και αν δεν μπορέσεις να έρθεις εκείνη τη μέρα, θα τιμήσουμε εσένα και το μωρό σου, μιας και θα διαβάσουμε όλες τις καρδούλες, μία προς μία. Αν πάλι μπορέσεις να έρθεις, θα το κάνουμε μαζί, για όλες τις γυναίκες, για όλους τους άντρες, για όλα τα αδέρφια και τους ανθρώπους που πενθούν την απώλεια του μωρού τους.
Το ακριβές μέρος συνάντησης στο Κτήμα θα ανακοινωθεί στις αρχές Οκτωβρίου. Φροντίστε να δηλώσετε στη φόρμα αν θα έρθετε, για να σας ενημερώσω με τις λεπτομέρειες.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.
Είμαστε πολλοί οι άνθρωποι που έχουμε βιώσει περιγεννητική απώλεια. Όμως δεν χρειάζεται να είμαστε μόνοι… Οι ιστορίες μας έχουν αξία, τα μωρά μας έχουν αξία…
Ελάτε να ενωθούμε και να τα τιμήσουμε, και μαζί με αυτά να τιμήσουμε τους εαυτούς μας, και τη διαδρομή μας.
Σας περιμένω!
Να είστε καλά
Μαρία Στραγαλινού
Πιστοποιημένη trauma-informed βοηθός μητρότητας SBD

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.