Πρόωρα δίδυμα 27 εβδομάδων - Η ιστορία της Σόφης

Πρόωρα δίδυμα 27 εβδομάδων - Η ιστορία της Σόφης

Πρόωρα δίδυμα 27 εβδομάδων - Η ιστορία της Σόφης

1η Νοεμβρίου, και η Δράση “Για πάντα μωρά μας” συνεχίζεται! Με αφορμή τον Οκτώβριο, τον Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την περιγεννητική απώλεια (απώλεια εγκυμοσύνης και νεογνική απώλεια), θα ανεβαίνουν ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν μια τέτοια εμπειρία, μαζί με μια φωτογραφία με τη φράση που τους ενόχλησε περισσότερο.

Σήμερα τα λόγια της Σόφης:

IMG_20221021_224850 1jpg

“Αυτή η φράση με στοιχειώνει μέχρι σήμερα. 11 χρόνια μετά κι ακόμα τα ψάχνω σε κάθε είδηση που διαβάζω για προωράκια που τα κατάφεραν.

Γέννησα στις 27 εβδομάδες, άλλα μωράκια τα καταφέρνουν ακόμα και στις 25.

Κάθε τι άλλο που μου είπαν εκείνη την περίοδο, το δικαιολόγησα. Καταλάβαινα ότι προέρχεται από την αγάπη τους για μένα, από την παντοτινή αδυναμία εκείνων που αγαπούν, να βλέπουν τον άνθρωπο που κάποτε γελούσε, κάποτε ονειρευόταν, κάποτε έτρεχε πρώτος να δει το ουράνιο τόξο, να είναι πια στο σκοτάδι, με μια θλίψη τόσο βαριά που πλακώνει την ψυχή όλων.

Αυτή όμως τη φράση "δεν ήταν κανονικά μωρά αφού γεννήθηκαν πρόωρα και δεν τα πήρες σπίτι", δεν μπορώ να την ξεχάσω. Έντεκα χρόνια μετά και ακόμα ανακατεύεται το στομάχι μου όταν τη σκέφτομαι. Όχι από αποστροφή προς το άτομο που μου το είπε άλλα από έναν ξαφνικό φόβο που με παραλύει, μήπως είχε δίκαιο, μήπως δεν ήταν αλήθεια, μήπως έτσι νομίζουν όλοι και απλώς δεν μου το λένε;;;

Αλλά όχι, ήταν αλήθεια, γέννησα στ' αλήθεια στις 27 εβδομάδες κι ενώ άλλα προωράκια τα καταφέρνουν, τα δικά μου δεν άντεξαν. Υπήρξαν όμως, όχι σαν σκέψη, όχι σαν όνειρο αλλά σαν μωρά κανονικά, σάρκα και αίμα όπως εμείς.

Δεν σημαίνει ότι δεν ξαναγέλασα με τον καιρό. Προχώρησα παρακάτω και βρήκα ξανά την ευτυχία όταν ήταν η ώρα. Άλλα ακόμα αναρωτιέμαι πώς θα ήταν, σε ποιον θα έμοιαζαν, πως θα ήταν η φωνή τους.

Δεν ξέχασα και δεν θέλησα να ξεχάσω.

Κι αυτή η φράση, η τόσο αψυχολόγητη, έγινε και ο λόγος που αποφάσισα να καταγράψω όλη αυτή την εμπειρία και να εκδόσω το βιβλίο . Για να ξέρει - κι εκείνος και όλοι - ότι τα μωρά μου πραγματικά υπήρξαν και μιας και δεν πρόλαβα να έχω κάτι από αυτά κοντά μου, κρατώ το βιβλίο μου, είναι ο "χώρος" τους, όλη τους η ζωή και η μισή δική μου. ”

Η Σόφη μετά από αυτή την εμπειρία της έγραψε ένα βιβλίο, με τίτλο "Ο Κύκλος της Ελπίδας, Το ημερολόγιο ενός δύσκολου δρόμου". Μπορείτε να το δείτε εδώ.


#γιαπάνταμωράμας #οκτώβριος #ιστορίες #ενημέρωση #ευαισθητοποίηση #περιγεννητικήαπώλεια #απώλειαεγκυμοσύνης #νεογνικήαπώλεια #loveandgrief

Είμαστε οι γονείς της απώλειας.

Τα μωρά μας δεν είναι πια εδώ, όμως εμείς είμαστε εδώ.

Ας γίνουμε η φωνή τους!

Ο Οκτώβριος πέρασε, αλλά οι ιστορίες είναι πολλές, και η δράση συνεχίζεται!

Λάβε κι εσύ μέρος! Στείλε μου email στο maria@loveandgrief.gr ή δες εδώ πώς