Καμπάνια “Για πάντα μωρά μας”

Με αφορμή τον Οκτώβριο, που είναι ο μήνας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την απώλεια εγκυμοσύνης και την νεογνική απώλεια, σας καλώ με πολλή συγκίνηση να ενωθούμε όλοι και όλες μαζί σε μια κίνηση που θα φωτίσει το πόσο σημαντικές είναι οι εμπειρίες μας, πόσο σημαντικά είναι τα μωρά μας, και πως ήρθε η ώρα να φροντίζουμε τα λόγια μας όταν μιλάμε με ανθρώπους που έχουν βιώσει περιγεννητική απώλεια, να τους αγκαλιάζουμε και να αναγνωρίζουμε ατομικά και κοινωνικά τον πόνο τους, το βίωμά τους, και τα μωρά τους.

Μέσα στον Οκτώβριο θα ανεβαίνουν καθημερινά στα social media του Love and Grief (Facebook και Instagram) κείμενα δικά μας, ανθρώπων που έχουν βιώσει περιγεννητική απώλεια, μαζί με μια φωτογραφία με τη φράση που μας ενόχλησε περισσότερο.

Αν θέλετε να λάβετε μέρος στην ομαδική αυτή προσπάθεια αφύπνισης και ευαισθητοποίησης, χρειάζεται να κάνετε τα εξής:

Να βγάλετε μία φωτεινή τετράγωνη φωτογραφία σε καλή ανάλυση (σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο), στην οποία θα κρατάτε ένα χαρτί Α4 με τη φράση που ακούσατε και σας ενόχλησε περισσότερο σε σχέση με την απώλειά σας/τις απώλειές σας. Γράψτε τη φράση με μαύρο μαρκαδόρο, και στο τέλος βάλτε και το hashtag: #γιαπάνταμωράμας (δείτε τη δική μου φωτογραφία για να πάρετε μια ιδέα).

Μαζί με τη φωτογραφία, στείλτε μου και ένα κείμενο μέχρι 200 λέξεις, γράφοντας την ιστορία σας, ή/και γιατί σας ενόχλησε αυτή η φράση, ή/και ό,τι άλλο νιώθετε ότι θέλετε να περάσετε σαν μήνυμα προς το ευρύ κοινό, όσον αφορά την περιγεννητική απώλεια.

Αποστολή φωτογραφίας και κειμένου στο maria@loveandgrief.gr

Το κείμενο μαζί με τη φωτογραφία και το μικρό σας όνομα θα αναρτηθούν στα social media και στο blog του Love and Grief.

Στην καμπάνια μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες και άντρες, καθένας και καθεμιά ατομικά.

Ελάτε όλοι και όλες μαζί, να ενώσουμε τις φωνές μας!

Για τα μωρά μας, και για εμάς.

Το αξίζουμε!

#γιαπάνταμωράμας #οκτώβριος #ενημέρωση #ευαισθητοποίηση #περιγεννητικήαπώλεια #νεογνικήαπώλεια #loveandgrief

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.