Η σιωπή είναι χρυσός. Η ιστορία της Ιωάννας

Η σιωπή είναι χρυσός. Η ιστορία της Ιωάννας

Η σιωπή είναι χρυσός. Η ιστορία της Ιωάννας

10 Ιανουαρίου, και η Δράση “Για πάντα μωρά μας” συνεχίζεται! Με αφορμή τον Οκτώβριο, τον Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την περιγεννητική απώλεια (απώλεια εγκυμοσύνης και νεογνική απώλεια), θα ανεβαίνουν ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν μια τέτοια εμπειρία, μαζί με μια φωτογραφία με τη φράση που τους ενόχλησε περισσότερο.

Σήμερα η ιστορία της Ιωάννας:

ioannajpeg

“Δύο χρόνια πριν κάπου μέσα στον πανικό του κόβιντ έζησα την μεγαλύτερη απώλεια μου. Είχαν προηγηθεί 1 σπερματέγχυση και 4 εξωσωματικές όταν εντελώς αναπάντεχα και πιστεύοντας ότι ποτέ δεν θα κατάφερα να γίνω μητέρα μετά από λίγες ημέρες καθυστέρησης διαπίστωσα ότι ήμουν έγκυος. Η χαρά μας πραγματικά τεράστια, το έλεγα σε όλο τον κόσμο και αισθανόμουν η πιο ευλογημένη γυναίκα, είχα στην κοιλιά μου ένα θαύμα.

Η χαρά μας όμως άρχισε να υποχωρεί και έδωσε τη θέση της στον φόβο, είχαν ξεκινήσει αιμορραγίες. Έμεινα ακίνητη στο κρεβάτι μου για περίπου 2 μήνες προσπαθώντας να σώσω το θαύμα μου. Ο καιρός πέρασε και όλα φαίνονταν πλέον να κυλούν φυσιολογικά, εγώ είχα φτάσει πλέον στην 18η εβδομάδα δυστυχώς όμως τα ξημερώματα της 21 Νοεμβρίου ξύπνησα μέσα στο ξημέρωμα από συσπάσεις, τις συσπάσεις της πρόωρης γέννας μου. Έπαθα πρόωρη ρήξη υμένων και γέννησα την κόρη μου πάνω στο κρεβάτι μου. Ακολούθησε το χάος χρειάστηκα βοήθεια από ειδικό για να συνέλθω, αισθανόμουν ότι η ζωή και η τύχη μου απλά γελούσαν μαζί μου.

Ανάμεσα στα λόγια που μου έλεγαν, στενή συγγενής μου είπε ότι δεν πρέπει να κλαίω γιατί το μωρό μου το είχε πάρει η Παναγίτσα, ο θυμός μου ανεξέλεγκτος σκεφτόμουν τι προηγούμενα είχα εγώ και η Παναγία μου πήρε το παιδί μου, τι είχα κάνει? Πιστεύω πια και το ακολουθώ και εγώ ότι η σιωπή είναι όντως χρυσός και καλό είναι να στεκόμαστε δίπλα στους άλλους βουβά.

Μπορώ και γράφω σήμερα γιατί ένα χρόνο περίπου μετά την απώλεια έκανα την 5η εξωσωματική μου και κρατάω στην αγκαλιά μου το γιο μου, γεννήθηκε πρόωρος αλλά ζωντανός..”


Είμαστε οι γονείς της απώλειας.

Τα μωρά μας δεν είναι πια εδώ, όμως εμείς είμαστε εδώ.

Γινόμαστε η φωνή τους!

#γιαπάνταμωράμας #οκτώβριος #ιστορίες #ενημέρωση #ευαισθητοποίηση #περιγεννητικήαπώλεια #απώλειαεγκυμοσύνης #νεογνικήαπώλεια #loveandgrief