Η Νούρια και οι Νεραντζιές

3 Απριλίου, και η Δράση “Για πάντα μωρά μας” συνεχίζεται! Με αφορμή τον Οκτώβριο, τον Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την περιγεννητική απώλεια (απώλεια εγκυμοσύνης και νεογνική απώλεια), ανεβαίνουν ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν μια τέτοια εμπειρία, μαζί με μια φωτογραφία με τη φράση που τους ενόχλησε περισσότερο.

Σήμερα η ιστορία της Άννας:

“Ακριβώς δέκα χρόνια πριν, την 1η Απριλίου το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό, χωρίς να το περιμένουμε. Λόγω της αυτόματης σύλληψης στα 45 μου ο γιατρός μιλούσε για “πολύτιμη” κύηση. Η Νούρια θα ήταν το πρώτο μωρό μας. Μείναμε μαζί έξι μήνες και επικοινωνούσαμε από την πρώτη στιγμή με κάθε τρόπο. Την περίοδο της εγκυμοσύνης δεν την μοιράστηκα με φίλους και αγαπημένους, την πέρασα εντελώς μυστικά με φόβο, θλίψη και καθημερινή ανησυχία. Δεν ήξερα γιατί, τώρα πια ξέρω. Για σοβαρούς λόγους υγείας η κύηση διακόπηκε. Νοιώθω ότι αυτή η ψυχή ήρθε να με διδάξει πολλά, να μου χαρίσει πολλά και να φύγει νωρίς. Η Νούρια δεν ήρθε για να την κρατήσω στην αγκαλιά μου, αλλά στην καρδιά μου.

Κάθε χρόνο όταν ανθίζουν οι Νερατζιές θυμάμαι πολύ πιο έντονα την περίοδο εκείνη. Αυτές τις μέρες οι Νερατζιές ανθίζουν… αύριο είναι Πρωταπριλιά”.

Είμαστε οι γονείς της απώλειας.

Τα μωρά μας δεν είναι πια εδώ, όμως εμείς είμαστε εδώ.

Γινόμαστε η φωνή τους!

#γιαπάνταμωράμας #οκτώβριος #ιστορίες #ενημέρωση #ευαισθητοποίηση #περιγεννητικήαπώλεια #απώλειαεγκυμοσύνης #νεογνικήαπώλεια #loveandgrief

H Δράση είναι ενεργή και συνεχίζεται!

Μπορείτε να στέλνετε στο email: fountouki80@hotmail.com την ιστορία σας, μαζί με μια φωτογραφία δική σας όπου θα κρατάτε ένα Α4 με την φράση που σας ενόχλησε περισσότερο και το hashtag #Γιαπάνταμωράμας. (Οι ιστορίες θα ανέβουν στα social media και στο blog του Love and Grief. Έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να αναδημοσιευτούν και σε άλλες σελίδες σχετικές με μητρότητα κ.λ.π.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.