Σχετικά με μένα

Είμαι η Μαρία Στραγαλινού και είμαι μητέρα 2 παιδιών, του Χρήστου που γεννήθηκε το 2012, και ενός ακόμη που όμως δεν κράτησα ποτέ στα χέρια μου. Η απώλεια της δεύτερης εγκυμοσύνης μου το 2017, λίγο πριν μπω στον 8ο μήνα της κύησης, μου έδωσε πολύ πόνο, και παράλληλα άνοιξε νέες πτυχές στη ζωή μου: μία από αυτές ήταν να εκπαιδευτώ και να πιστοποιηθώ ως βοηθός μητρότητας με ειδίκευση στο περιγεννητικό πένθος (birth and bereavement doula SBD) από τον αμερικάνικο φορέα Stillbirthday. Είμαι μέλος του Συλλόγου Βοηθών μητρότητας Ελλάδας, καθώς και επίσημη συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas. Στο παρελθόν σπούδασα και εξάσκησα για πολλά χρόνια την Αρχιτεκτονική.
Με το που έχασα το δεύτερο παιδί μου πριν ολοκληρωθεί η εγκυμοσύνη, ένιωσα έντονη τη μοναξιά που βιώνει μια γυναίκα στην περιγεννητική απώλεια, και το πόσο παραγνωρισμένα, μη αποδεκτά είναι τα συναισθήματά της από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Και γι΄αυτό αποφάσισα μετά από την προσωπική μου εμπειρία να αφιερώσω τη ζωή μου στο να στηρίζω τις γυναίκες και τα ζευγάρια που βίωσαν, βιώνουν ή πρόκειται να βιώσουν περιγεννητική απώλεια (απώλεια κύησης σε οποιοδήποτε τρίμηνο και με οποιονδήποτε τρόπο, νεογνική απώλεια αλλά και γυναίκες-ζευγάρια που ζουν με την υπογονιμότητα ή την προωρότητα).
Παράλληλα με τις υπηρεσίες που προσφέρω ως βοηθός περιγεννητικού πένθους, διατηρώ και το blog «Μαμά προς Μαμά», το οποίο δημιούργησα για να αποτελέσει τον φάρο που θα φωτίζει την προσπάθειά μου να ζήσω μια ζωή που αξίζει, αλλά και για να μοιραστώ μαζί με άλλες γυναίκες τα τόσα κοινά που έχουμε, και να έρθουμε όσο πιο κοντά γίνεται.

Συνεντεύξεις και άρθρα για μένα: